Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Βασιλόπιτα

Σε ένα µίξερ ρίχνετε το βούτυρο µε την ζάχαρη και χτυπάτε µε το σύρµα µέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και τα χτυπάτε µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Σε ένα µπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, τον χυµό και το ξύσµα πορτοκάλι. Τα προσθέτετε και αυτά  µέσα στο µείγµα και τα αφήνετε να οµογενοποιηθούν. Βάζετε το µείγµα σε µια µπασίνα και προσθέτετε το αλεύρι µε το baking powder. Τα ανακατεύετε πολύ καλά µε ένα σύρµα. Θα πρέπει να ανακατευτεί καλά για να µην έχει σβόλους το αλεύρι.

Σε ένα ταψί βουτυρώνετε την επιφάνεια και την πασπαλίζετε µε λίγο αλεύρι. Ρίχνετε το µείγµα στο ταψί µέχρι την µέση διότι όταν ψηθεί θα φουσκώσει. Ψήνετε στους 160° για µία ώρα περίπου.

Αν το ταψί είναι µικρό τότε το βάζουµε σε 2ο ή 3ο ανάλογα µε το µέγεθος του ταψιού.

Αφήνετε να κρυώσει.  Πασπαλίζετε µε λίγη άχνη.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ
΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εορταστικές
ΥΛΙΚΑ
  • 300 g βούτυρο σε θερµοκρασία δωµατίου
  • 1,1 kg ζάχαρη
  • 16 αυγά ολόκληρα
  • 460 g γιαούρτι
  • 170 g χυµός πορτοκάλι
  • 15 g ξύσµα πορτοκάλι
  • 800 g αλεύρι
  • 16 g baking powder
  • Λίγη άχνη για πασπάλισµα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ