Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Rigatoni με γαρίδες και σάλτσα ντομάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 8-9 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα τομάτας και τις γαρίδες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο, τον τοματοχυμό, τον γλυκάνισο, την κανέλα, το θυμάρι και το  νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Ανοίγουμε τις γαρίδες στα δύο για καλύτερο και πιο γρήγορο ψήσιμο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τις γαρίδες. Ψήνουμε από τη μία μεριά για 2 λεπτά και με μια τσιμπίδα τις γυρνάμε. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Αδειάζουμε σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα τα ζυμαρικά αφού τα σουρώσουμε και τα πλύνουμε για να σταματήσει ο βρασμός. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τις γαρίδες μόλις είναι έτοιμες. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά από κάτω και από πάνω τις γαρίδες. Στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ
΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ζυμαρικά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμ Rigatoni
  • 20 τεμ γαρίδες καθαρισμένες, ξεπαγωμέ νες
  • 7 γραμ φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 40 γραμ ελαιόλαδο
  • 150 γραμ ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 400 γραμ τοματοχυμό
  • 1 τεμ ξύλο κανέλας
  • 2 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ νερό
  • 6 γραμ αλάτι
  • 2 γραμ πιπέρι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ