Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Μύδια με σαλάτα φασόλια

Εκτέλεση για τα φασόλια

Βράζετε τα φασολιά για 40 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρείτε από τη φωτιά, τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια  ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.

Εκτέλεση για τα μύδια

Αφήνετε τα μύδια να ξεπαγώσουν. Τα ξεπλένετε με νερό και σουρώνετε. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα μύδια και όλα τα υπόλοιπα υλικά τους. Αφού πάρουν μια βράση, τα αφήνετε για 1 λεπτό και τα αποσύρετε. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα φασόλια και ανακατεύετε. Με μια τρυπητή κουτάλα, ώστε να μην υπάρχουν πολλά υγρά, σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα. Στολίζετε με λίγο άνηθο και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όσπρια, Σαρακοστιανά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • για τα φασόλια
  • 300 g μέτρια φασόλια
  • 70 g πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη πολύ ψιλό καρέ
  • 70 g φρέσκο κρεμμύδι
  • 10 g ξύσμα λεμονιού
  • 60 g ελαιόλαδο
  • 10 g χυμός λεμoνιού
  • 10 g αλάτι
  • 20 g άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 20 g μηλόξιδο
  • λίγο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • για τα μύδια
  • 630 g μύδια (που έχετε αποψύξει)
  • 250 g ζωμός λαχανικών, ανάλατος
  • 5 g άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 20 g μηλόξιδο
  • 30 g πιπεριά Φλωρίνης
  • λίγο φρέσκο πιπέρι
  • 6 g αλάτι
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 50 g φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ