Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Λουβί ξερό με χταπόδι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΒΙ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τα φύλλα δάφνης και το λουβί για 12-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα λουβιά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, την πιπεριά, το ξύσμα πορτοκάλι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέβουμε πολύ καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με τα φύλλα δάφνης, το μηλόξυδο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το χταπόδι για 30-35 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα λουβιά και από πάνω το χταπόδι. Στολίζουμε με μαϊντανό και κόλιανδρο και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ
΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όσπρια, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΒΙ
  • 500 γραμ λουβί
  • 150 γραμ φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 12 γραμ αλάτι
  • 15 γραμ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 15 γραμ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γραμ ελαιόλαδο
  • 50 γραμ μηλόξυδο
  • 2 γραμ πιπέρι
  • 100 γραμ πιπεριά κόκκινη (κομμένη καρέ)
  • 2 τεμ φύλλα δάφνης
  • 20 γραμ ξύσμα πορτοκάλι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 2 τεμ φύλλα δάφνης
  • 2 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ