Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Λαυράκι στη λαδόκολλα με baby σπανάκι και μανιτάρια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Βάζουμε σε μια λαδόκολλα το ένα ψάρι. Το λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, βάζουμε το ξύσμα πορτοκάλι και το φινόκιο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το αλεύρι για να γίνει η αλευρόκολλα. Διπλώνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγη αλευρόκολλα για να μπορέσει να κολλήσει η λαδόκολλα και να παραμείνει κλειστή για όση ώρα θα είναι στο φούρνο.  Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ψάρι.

Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί, ώστε να κρατήσει την υγρασία και να μη καεί η λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Μπορούμε να καταλάβουμε εάν το ψάρι ψήθηκε όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα η λαδόκολλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

Βάζουμε τα ακτινίδια σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τα σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι και κρατάμε μόνο το χυμό τους.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη πιπεριά, τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το baby σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, το χυμό ακτινίδιο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

ΣΥΝΘΕΣΗ

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Κόβουμε τη λαδόκολλα με ένα ψαλίδι και δημιουργούμε ένα «παράθυρο».  Αν θέλουμε, ανοίγουμε το ψάρι και αφαιρούμε το κόκκαλο.

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα με το ψάρι σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με την γαρνιτούρα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ
΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΥΡΑΚΙ
  • 2 τεμ. λαυράκια
  • 70 γραμ. ελαιόλαδο
  • 20 γραμ ξύσμα πορτοκάλι
  • 150 γραμ. φινόκιο κομμένο σε μισές λεπτές φέτες
  • λίγο νερό στο ταψί
  • 60 γραμ. αλεύρι (για την αλευρόκολλα)
  • 100 γραμ. νερό (για την αλευρόκολλα)
  • 2 τεμ λαδόκολλα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
  • 30 γραμ ελαιόλαδο
  • 50 γραμ κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • 4 τεμ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 300 γραμ μανιτάρια κομμένα σε μισές λεπτές φέτες
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 100 γραμ baby σπανάκι
  • 50 γραμ ζωμό λαχανικών
  • 300 γραμ ακτινίδια καθαρισμένα
  • 5 γραμ αλάτι
  • 1 γραμ πιπέρι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ