Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Γαρίδες με ντοματίνια και πιπεριά Φλωρίνης

Αφήνετε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν. Στη συνέχεια μόλις ξεπαγώσουν καθαρίζετε το σώμα τους και αφήνετε την ουρά και το κεφάλι. Με ένα μαχαιράκι καθαρίζετε το έντερο, τις ανοίγετε ελαφρώς από πάνω και τις ξεπλένετε.

Βάζετε το ζωμό λαχανικών σε ένα τηγάνι, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τα τοματίνια, την πιπεριά Φλωρίνης και τις γαρίδες. Σε σιγανή φωτιά και με μια τσιμπίδα τις γυρίζετε από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, το θυμάρι, το ξύσμα, και το αλατοπίπερο. Τις αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά από κάθε πλευρά γυρίζοντάς τες συνέχεια. Μόλις είναι έτοιμες αποσύρετε από τη φωτιά και τις σερβίρετε σε ένα πιάτο. Από πάνω τις περιχύνετε με τα υγρά τους. Στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Όσπρια, Σαρακοστιανά, Ψάρια/Θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ
  • 400 g γαρίδες καθαρό βάρος
  • 40 g ελαιόλαδο
  • 80 g τοματίνια κομμένα στη μέση (5-6 τεμάχια)
  • 30 g λευκό ξηρό κρασί
  • 15 g πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη ψιλό καρέ
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμόνι (1 κ.τ.σ.)
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 4 g αλάτι
  • 1/3 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 80 g ζωμός λαχανικών
  • 20 g μηλόξυδο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ