Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Χοιρινή τηγανιά με αρακά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι και το καρότο, μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατίζετε το φαγητό. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ρύζι και ρίχνετε σταδιακά τον ζωμό, προσέχοντας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αν χρειάζεται κι άλλο ζωμό. Αφήνετε να πάρει το φαγητό μία καλή βράση και στη συνέχεια ρίχνετε τον αρακά και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 10 – 12 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε, στολίζοντας με μυρωδικά και ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Χοιρινό Κρέας
ΥΛΙΚΑ
  • 750 g χοιρινή τηγανιά
  • 150 g κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 100 g κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 100 g καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 100 g ρύζι
  • 300 g αρακάς
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. της σούπας μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα λάιμ
  • 2 κουτ. της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ