Share on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+
Αυγά ποσέ με κρέμα καρότο πορτοκάλι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΟΤΟ- ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να λιώσει. Προσοχή, δε πρέπει να καεί. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε. Το σοτάρουμε καλά για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, τον χυμό πορτοκάλι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους. Μόλις σωθούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το αλάτι, το χυμό λεμόνι, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους και πολτοποιούμε σε ένα μούλτι.

ΓΙΑ ΑΥΓΟ ΠΟΣΕ

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό.

Σε κάθε ποτήρι σπάμε ένα αυγό και  το ρίχνουμε με προσοχή μέσα. Μοιράζουμε το μηλόξυδο στα 6 ποτήρια για να μειώσουμε τη μυρωδιά του αυγού. Μόλις ζεσταθεί το νερό (αλλά χωρίς να βράσει), αφήνουμε το πρώτο αυγό να γλιστρήσει μέσα στο νερό. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα φλυτζάνι ή ένα ποτήρι με χερούλι έτσι ώστε να μπορέσουμε να αφήσουμε το αυγό πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού, ώστε να μην διαλυθεί το ασπράδι. Αφήνουμε να βράσει το αυγό για 2-3 λεπτά μέχρι να σφίξει το ασπράδι του. Αφαιρούμε το αυγό με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα αυγά.

Σερβίρουμε την κρέμα καρότο-πορτοκάλι σε 6 πιάτα και βάζουμε από ένα αυγό ποσέ σε κάθε πιάτο. Ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λάδι κόλιανδρου ή βασιλικού για χρώμα και άρωμα.

 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
6
ΧΡΟΝΟΣ
΄
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Αυγά
ΥΛΙΚΑ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κιλό καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 300 γρ. χυμό πορτοκάλι EVIVA
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 8 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • ΓΙΑ ΑΥΓΟ ΠΟΣΕ
  • 6 αυγά
  • 6 ποτήρια χαμηλά του νερού
  • 60 γραμ μηλόξυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ