ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ
ΦΡΟΥΤΑ
ΚΑΙ
ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Όταν αξίζουν φαίνεται από το πρώτο άγγιγµα, από το χρώµα και το άρωµά τους.

Κάθε μέρα στα LIDL σας περιμένουν οι καλύτερες ποικιλίες από φρέσκα φρούτα και φρέσκα λαχανικά. Μεγαλωμένα κάτω από το πλούσιο φως του ήλιου, στα πιο εύφορα χώματα αυτού του τόπου. Για να τα διατηρούμε φρέσκα, γευστικά και γεμάτα βιταμίνες, ακολουθούμε πιστά μία σειρά πρακτικών: συνεργαζόμαστε με τοπικούς παραγωγούς για να ξέρετε τις «ρίζες» τους, τα επιλέγουμε με βάση την εποχικότητα για να είναι πιο νόστιμα, έχουμε καθημερινή τροφοδοσία για να εξασφαλίζουμε τη φρεσκάδα τους και τα ελέγχουμε προσεκτικά ένα-ένα πριν φτάσουν στο μανάβικό μας για να διαλέξετε τα καλύτερα. Και αν τα πάρετε στα χέρια σας συσκευασμένα, θα είναι σε διάφανη μεμβράνη για να ελέγξετε εύκολα την καλή τους ποιότητα.

Λουκάς Λουκά
Γενικός Διευθυντής
Eurofresh / Εμπόριο Αγροτικών Προϊόντων

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Η εταιρεία μας αποτελεί σήμερα μία από τις κύριες εταιρείες εισαγωγής με φρέσκα φρούτα και φρέσκα λαχανικά στην αγορά της Κύπρου. Διαθέτουμε σύγχρονες εγκαταστάσεις με ψυκτικούς θαλάμους και ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής έτοιμων κομμένων σαλατών στην Κύπρο.

Η αλήθεια είναι πως στον τρόπο διαχείρισης των εγχώριων προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς, την «επανάσταση» την έφερε η LIDL CYPRUS. Ήταν οι υψηλές απαιτήσεις της σε προδιαγραφές ποιότητας που οδήγησαν και εμάς στο να ανεβάσουμε τον πήχη στις δικές μας προδιαγραφές κατά τη συνεργασία μας με τους παραγωγούς.

Πλέον, για να προχωρήσουμε σε εμπορική συνεργασία με παραγωγούς πρέπει αρχικά να διαθέτουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις. Στη συνέχεια, με εργαστηριακές αναλύσεις και με επισκέψεις ανθρώπων της εταιρείας μας, βεβαιωνόμαστε πως ακολουθούν τις σωστές πρακτικές κατά την καλλιέργεια των προϊόντων τους. Αλλά και όταν τα φρούτα και τα λαχανικά φτάνουν στις εγκαταστάσεις μας, από όποιον παραγωγό κι αν είναι, τα ελέγχουμε ένα-ένα πριν τα τοποθετήσουμε σε ειδικές συσκευασίες.

Όλες οι έτοιμες σαλάτες συσκευάζονται σε ειδικές συσκευασίες με την εισαγωγή τροποποιημένης ατμόσφαιρας. Πρόκειται για συσκευασίες που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και τη φρεσκάδα της σαλάτας.

Επόμενο και τελευταίο στάδιο είναι η μεταφορά των προϊόντων μας στα LIDL. Μία διαδικασία που γίνεται με τη βοήθεια αυτοκινήτων-ψυγείων της εταιρείας, για να διασφαλιστεί πως όλα τα φρούτα και όλα τα λαχανικά θα φτάσουν στα καταστήματα εντός ψυκτικής αλυσίδας, με ελεγχόμενες συνθήκες κατάλληλες για τη σωστή συντήρηση.

Ξέρετε πόσο υγιεινά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.
Μάθετε και πώς θα διαλέγετε τα καλύτερα!
  • Η καλή κατάσταση μαρτυρά πολλά για την ποιότητα και προϊδεάζει για τη γεύση.
  • Στην υφή πρέπει να είναι όλα σφιχτά και τραγανά. Εκτός αν έχουν μαλακή σάρκα, οπότε… ζουμερά.
  • Στα περισσότερα ο βαθμός ωριμότητας φαίνεται από το ομοιόμορφο, έντονο χρώμα του εξωτερικού φλοιού. Σε αρκετά όμως, όπως τα πεπόνια και τα ροδάκινα, τη «δουλειά» την κάνει το γλυκό άρωμα.
  • Τα λεμόνια με λεπτή φλούδα βγάζουν περισσότερο χυμό.
  • Τα ξερά κρεμμύδια είναι απαραίτητο να είναι σφιχτά σε όλη την επιφάνεια.
  • Οι πιπεριές πρέπει να είναι σφριγηλές και λείες, χωρίς χτυπήματα.
  • Τα καρότα με έντονο χρώμα περιέχουν περισσότερη καροτίνη. Όσο πιο τραγανά, τόσο πιο φρέσκα.
  • Το καλό μπρόκολο έχει καταπράσινο χρώμα, τραγανό κορμό και κλειστά ανθάκια.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ